Persoonlijk

Ik ben dus Pieter de Ruijter, geboren in 1987, en sinds mei 2009 samen met mijn vrouw Lizette woonachtig in Sliedrecht. We zijn gezegend met 2 prachtige kinderen, Elles (2011) en Sietze (2015). Foto's van ons gezin zijn te vinden in het fotoalbum. Ik ben als personeelsadviseur werkzaam bij Cérélia Netherlands in Sliedrecht, de grootste pannenkoekenbakkerij van Europa. Hier houd ik me o.a. bezig met werving- en selectie, verzuim (beleid en begeleiding), opleiding & ontwikkeling en de dagelijkse advisering van leidinggevenden. Het samenwerken met mensen op allerlei niveaus en in een dynamische omgeving is voor mij elke dag weer leerzaam en inspirerend.


Hoewel het met een gezin, een groot sociaal netwerk, de nodige activiteiten binnen onze kerkelijke gemeente en een diversiteit aan hobby's niet gemakkelijk is om de agenda overzichtelijk te houden, probeer ik dit wel. Ik geniet daarom vooral van echte quality time: Een rustige avond samen op de bank, al dan niet met een lezing, hoorspel of boek staat hoog op mijn lijstje. Verder maak ik graag een wandeling in het bos of park met mijn geleidehond: Een moment waarop mijn hond zich na een lange werkdag kan ontspannen, en ik de stilte opzoek om mijn hoofd leeg te maken en even afstand te nemen. Die wandeling maak ik echter ook graag onder het genot van een goed gesprek. En om verder nog wat hobby's te noemen:

  • Het maken van geluidsopnames: Hierbij werk ik vaak samen met goede vriend Gideon van Daalen. We maken opnames voor koren, organisten en muziekverenigingen, in de praktijk vooral klassieke concerten. Een bijzonder boeiende bezigheid die me al op veel verschillende plaatsen heeft gebracht. Meer over dit onderwerp vindt u op mijn bedrijfswebsite PDR Records.
  • Het luisteren en spelen van muziek: Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het gaat daarbij met name om klassieke muziek (orgel, piano, orkest- en koorwerken, hoewel ik op z'n tijd ook enorm kan genieten van een heerlijk stuk gospel of jazz. Qua klassieke muziek ben ik een echte alleseter, hoewel de spreuk 'geen dag zonder Bach' mij 100 procent op het lijf geschreven is. Zijn cantates maken gewoon deel uit van ons leven. Zelf speel ik kerkorgel en piano, vooral het begeleiden van kerkdiensten is iets wat ik graag doe. Zie voor meer informatie de pagina over mijn digitale kerkorgel.

U zegt: Een geleidehond? Inderdaad, een groot deel van de dag ben ik in het gezelschap van Nina. Zij woont sinds april 2013 bij ons en is een lieve, betrouwbare maar ook ondeugende blonde Labrador waar veel mee te beleven valt. Nina heeft me al op heel wat plaatsen gebracht en is voor zowel mijn werk als vrije tijd een belangrijk maatje en hulpmiddel.

De oplettende lezer heeft in het menu uiteraard al lang de link 'mijn blindheid' gezien, want ja, ik ben blind. Bijzonder? Nee, dat vooral niet, maar mocht u er meer over willen lezen dan kan dat. Ik vind het namelijk van belang dat mensen zich bewust zijn van het feit dat blind zijn weliswaar een handicap is, maar daardoor juist volop uitdagingen en kansen biedt. Het belemmert mij in ieder geval niet om gelukkiger te zijn dan de gemiddelde Nederlander.


De basis van mijn leven is het geloof in God. Aan Zijn Hand en op grond van wat Jezus Christus met Zijn offer aan het kruis van Golgotha voor mij deed wil ik leven, werken en mijn tijd besteden. Dankzij Zijn leven leef ik, en mag ik er zijn voor de mensen om me heen. Of dat nu als man, vader of vriend, personeelsadviseur, gemeentelid of buurtgenoot is. Daarbij ben ik een mensenmens en geloof ik dat iedereen met zijn of haar unieke, van God gekregen gaven iets kan toevoegen in deze wereld.


Vragen?

Via twitter probeer ik mensen een beeld te geven van mijn leven, uiteraard wel tot op zekere hoogte (ik eet heus niet elke dag buiten de deur)! Voor meer informatie verwijs ik u naar de beginpagina. Voor meer gedetailleerde informatie over mijn werk en gevolgde opleidingen kunt u terecht op mijn Linked In-profielMocht u na dit verhaal vragen hebben, schroom niet om te reageren!